Adăpătoare pentru păsări A3 set 10 bucati

34,99 RON
Momentan indisponibil

Durata de livrare: Livrare in 48 de ore

Cod Produs: #002 Ai nevoie de ajutor? 0756652354 / 0787773888
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (1)

DESCRIERE PRODUS:

 

Adăpătorile automate cu niplu ("suzetă") şi tăviţă se pot utiliza pentru toate speciile de păsări de gospodărie, cu foarte puţine excepţii - palmipedele (pentru că raţele şi gâştele se joacă cu orice fel de adăpători automate până termină toată apa) şi puii de prepeliţă cu vârste între 0-2 săptămâni.  

Adăpătoarea automată cu niplu picurător şi tăviţă adresează tuturor raselor de găini şi pui de carne, de la pui de o zi până la adulte, de asemenea şi la curci / curcani (de orice vârstă), fazani, păuni, bibilici (pichire, pichiriţe, ţăţărci), porumbei, potârnichi, prepeliţe (tineret şi adulte) etc.

Acest model de adăpători se pretează în special la creşterea păsărilor la sol - fie afară, în curte sau spaţii deschise, fie în hale, grajduri sau coteţe. Se pot utiliza şi cu montaj în cuşti (de exemplu la prepeliţe), dar este atipic.
 

Principiul de funcţionare este de "cui căzut", similar unui dop de cadă: imaginaţi-vă un dop de cadă permenent în poziţia închis, care are dedesubt o mică tijă care prin acţionare "saltă" uşor lăsând unul - doi picuri de apă să treacă. În momentul în care pasărea mişcă cuiul (tija), trec unul-doi picuri direct în ciocul păsării. Pasărea repetă operaţiunea de atingere a cuiului suzetei până bea cantitatea dorită de apă. Pentru prevenţia udării pardoselii, adăpătoarea este dotată cu o tăviţă pentru apă de 6,5cm x 6,5cm x 1,5cm situată la 6,5cm sub niplul-suzetă. Adăpătoarea are încorporată o brăţară colier cu auto-închidere în jurul mufei de conectare a adăpătorii cu ţeava din PPR, iar mufa are garnitură de silicon pentru etanşeizare. Niplul (suzeta) adăpătorii este detaşabilă de pe adăpătoare, pentru a permite o igienizare şi o dezinfecţie calitativă oricând este necesar.
 

MONTAJUL: adăpătorilor cu niplu - suzetă şi tăviţă pentru apă se face pe bară sau ţeavă din PPR de 25mm (DN25x3.5). Aceasta se găureşte cu un burghiu de 8mm la intervale de 25-30cm aliniate longitudinal pe ţeavă, apoi se debavurează (se curăţă resturile de plastic de la găurire). Se introduc adăpătorile cu mufa şi garnitura de silicon în aceste găuri, apoi se inchid colierele brăţară cu auto-închidere. Se pot conecta mai multe ţevi din PPR între ele (liniar sau cu coturi în diverse direcţii); într-unul din capete se blindează cu un dop, iar în celălalt se face ataşează un racord de la PPR la filet metalic exterior 25x3/4 pe care se pune un conector de furtun standard.

 

Adăpătorile automate cu niplu ("suzetă") şi tăviţă se leagă la un rezervor poziţionat la o înălţime mai mare decât adăpătorile: alimentarea cu apă se face prin cădere, nu sub presiune. Cuplajul la reţeaua de apă (sub presiune) necesită utilizarea unui regulator de presiune.

Îţi recomand să atârni barele de PPR de tavan, astfel încât să poţi regla uşor înălţimea la care sunt poziţionate adăpătorile. Indiferent de specia, rasa şi vârsta păsărilor, reglajul se face astfel încât cuiele (tijele) niplurilor adăpătorilor să fie la înălţimea capetelor păsărilor sau foarte puţin (2-3cm) mai sus.

Adăpători automate tip niplu (suzetă) cu tăviţă- cea mai utilizată soluţie de adăpare automată a păsărilor în creşterea la sol!
 

Padurariu,

Excelent

Raspunde

A fost util acest review?

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!