Masina de peletat M200

Tehno ms
24.000,00 RON
Stoc epuizat

Durata de livrare: 3 zile

Cod Produs: #362 Ai nevoie de ajutor? 0787777448 / 0787773888
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere

Masina de peletat M200 cu motor 7.5wk/1500RPM/380V

 

Masina de peletat M200 este un produs de uz gospodaresc destinat procesarii rumegusului in peleti de dimensiuni mici de circa 1-2cm lungime. 

Acest produs este confectionat din fier dur de inalta calitate asigurandu-va o durata de viata indelungata a produsului.

Masina de peletat M200  trebuie instalat pe o suprafata plana, stabila si neteda, intr-un loc deschis sau bine ventilat, uscat si fara a fi afectat de fenomene meteo precum furtuni, ploi etc.

Acest produs vine echipat cu: cuva de alimentare, corp mecanism masina de peletat, mufa conexiune electrica de exterior, cablu de alimentare, voltmetru, caseta electrica, ampermetru, intrerupator oprire, comutator pornire, motor electric, roara transport, sasiu masina de peletat, protectie cupla motorizare, rola presoare, matrita, corp reductor si jgheab evacuare peleti.

Acordati o atentie sporita elementelor de strangere (suruburi, saibe, piulite) ale utilajului si verificati periodic ca acestea sa nu se slabeasca, iar in ceea ce priveste motorul fiti foarte atenti la pozitionarea sa, in cazul in care  acesta nu este perfect pozitionate in timpul utilizarii masina de peletat va provoca vibratii puternice care pot duce la daune atat pentru utilaj cat si pentru utilizator.

 

Masina de peletat M200 are o putere de lucru de 200 kg/h. Este un utilaj necesar pentru gospodarii. Acest utilaj dispune de un motor de 7.5KW / 1500RPM si cu o tensiune de 380V, iar transmisia puterii se face prin intermediul reductorului.

Acest utilaj vine echipat cu 1 matrite cu gauri de 6mm.

Pentru o functionare eficienta si fara pierderi, se recomanda ca rumegusul sa fie in prealabil macinat, amestecat omogen dupa reteta dorita (vezi in manualul de utilizare), umiditate de maxim 15% si fara corpuri straine.

INTREBARI FRECVENTE

1. Cum se face corect rodajul la masina de peletat?

Pentru prima utilizare a masinii de peletat trebuie sa tinem cont de realizarea corecta a rodajul matritei care este un factor important in functionarea si utilizarea cat mai corecta a sa. Pentru inceput trebuie sa stiti ca in timpul rodajului gaurile matritei se pot infunda cu materie (acesta nu este un motiv de a intra in panica), tot ce trebuie sa faceti este sa scoateti matrita din masina de peletat si sa curatati atent toate gaurile, apoi continuati cu rodajul pina vor iesi granule din materialul utilizat.

Materialul pentru efectuarea rodajul se face din urmatoarele ingrediente: 5 kg rumegus,  5 kg de nisip fin si 0.5 kg ulei vegetal sau ulei tehnic. Toate aceste ingrediente se amesteca foarte bine, iar materialul obtinut se toarna incet in cuva masinii de peletat pornita pana se obtin primii peleti. Dupa ce au inceput sa iasa peletii se va adauga si restul materiei. Odata ce tot amestecul a fost utilizat, peletii obtinuti  se  vor reintroduc in cuva masinii de peletat. Acest proces se va repeta timp de circa 30-60 min dupa care masina de peletat este gata pentru a fi utilizat.

2. Cum se schimba matrita si rola presoare?

Pentru inceput trebuie sa va asigurati ca ati opri masina de peletat si ati deconectat-o de la reteaua electrica, demontati cuva de alimentare, cu o cheie imbus demontati cele 4 suruburi in care este prins corpul mecanismulului de peletare apoi indepartatil, scoateti rola veche, introduceti rola presoare noua in corpul mecanismului de peletare(sustineti axul rolelor presoare cu mana prin gaura centrala din corpul mecanismului de peletare), reasezati si centrati corpul mecanismului de peletare impreuna cu noile role presoare, folosind cheia imbus strangeti cele patru suruburi anterior demontate, remontati cuva de alimentare, cuplati alimentarea electrica apoi apasati comutatorul PORNIT al motorului electric si puteti relua activitatea.

Pentru schimbarea matritei parcurgeti aceeasi pasi doar ca dupa ce ati indepartat rola presoare va trebui sa ridicati matria veche (insa trebuie sa pastrati pana arborelui central pentru remontare), alegeti noua matrita in functie de pulberea furajera ce trebuie peletata (vezi indicatiile privind modul de lucru din manual), introduceti pe arborele central noua matrita si asezati in locas pana de transmisie, fixati matrita cu cele două suruburi anterior demontate, remontati cuva de alimentare si cuplati alimentarea electrica apoi apasati comutatorul PORNIT al motorului electric.

!!FOARTE IMPORTANT !!! Nu este permisa utilizarea normala a masinii de peletat dupa inlocuirea unei piese componente ale mecanismul de peletare fara a realiza inainte rodajul acestuia conform indicatiilor mai sus mentionate.

3.Cum trebuie intretinut utilajul pentru o buna functionare pe o perioada indelungate?

Pentru o functionare eficienta pe o perioada indelungata va recomandam sa:  inlocuiti piesele deteriorate numai cu piese de schimb originale luate de la producator, verificati frecvent ca alimentarea electrica sa fie conforma cu specificatiile tehnice din manual, inspectati periile motorului si dupa caz inlocuiti-le, curatati acumularile de pulberi care blocheaza fantele de aerisire ale motorului, dupa circa 50 de ore de utilizare verificati daca toate piesele sunt bine fixate in caz contrat faceti acest lucru, verificați periodic si dupa caz ungeti cu vaselina angrenajul cu rulmenti folosit in rolele presoare si nu in ultimul rand dupa fiecare utilizare curatati foarte bine masina de peletat, rola pesoare si matritele folorite alt fel materialul se va intari si va fi foarte dificit sa mai lucrati cu ele urmatoarea data.
 

 

!! Imaginile produselor prezentate pe site sunt cu titlu de prezentare si pot fi diferite fata de produsele livrate (prin culoare, accesorii, aspect, etc.) !!


DIMENSIUNE COLET :
 

Inaltime

86 cm              

Lungime

100 cm

Latime

48 cm

Greutate

250 kg

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!